Milyen druida vagy?

(igen, wow.hu-ról nyúltam, de gondolom nem mindenki olvassa, viszont kurvanagy  :mrgreen:)

Ha még nem játszottál druidával, akkor ideje kideríteni, melyik spec illik hozzád; ha pedig már van ilyen karaktered, akkor ez pláne igaz. A segítőnka kérdésben Allison Robert lesz, aki a WoW Insideren vezeti a Shifting Perspectives című druidarovatot.

[Wall of text következik a tovább után]


Egy 5 fős instance kezdetén vagy. A tank egy seggfej, és az első néhány percben pattog a csoport előtt, és parancsokat osztogat. Hogy kezeled ezt?

  1. Fogcsikorgatva kibírod. A dps-ek várakozási sora túl hosszú.
  2. Én vagyok a tank. Én vagyok a törvény.
  3. 5 másodperccel a pull után lefordítod a mobokat a nyavalyásról. Ellövöd az összes cooldownodat, miközben azt üvöltöd, “Gyorsabban, cicamica, ölj! Ölj!
  4. Megkérdőjelezed magadban, miért is választottad ezt a talentezést és felismered, hogy mindegy, milyen rossz dolog fog történni, mindenki téged fog hibáztatni.

Mit mondasz magadban a legnagyobb eséllyel egy 5 fős instance-ban vagy egy raiden?

  1. Igen, a melee-nek szar ebben a harcban. Szörnyen érezném magam a helyedben. Hopsz, itt a dmgmeter… Kétbalkezes!
  2. Üljetek le, és kussoljatok. Én húzok.
  3. Kellögem. Kellögem. Kellögem. Kellögem. Tűzcica staff! Kellögem.
  4. Semmit, a szipogáson kívül.

A raid két tankhealere meghal 7%-nál és a main tanknak nincs bevethető cooldownja. A lány bepánikol és healért kiabál. Elkezded-e a gyógyítását?

  1. Nem.
  2. Nem.
  3. Nincs az az isten.
  4. Van barátja?

Éljen, a boss meghalt! De a raid többi tagja is így járt. Részt veszel-e a tradicionális MMORPG-beli szokásban, és elkezded-e a teabagginget?

  1. Igen. Ismerték a kockázatot, amikor meghaltak.
  2. Túlságosan elfoglalt vagyok azzal, hogy lelassuljon a szívverésem az infarktus közeli állapotból, miután majdnem wipe-oltunk. Őszintén, lehet a dps ennél haszontalanabb?
  3. A nekrofília olyan bűncselekmény, aminek nincs áldozata. Ne ítélkezz.
  4. A Blizzard utálja a healereket és a fának nincsen olyan animációja, amivel lehetőség lenne beteljesíteni ezt az álmot.

Egy cool item esik, és felismered, hogy nem biztos, hogy upgrade. Mit csinálsz?

  1. Óóó, matek. Hozom a logarlécem.
  2. Én egy nagy állat vagyok az elvont gondolkodás képessége nélkül.
  3. Nem érdekel, hogy upgrade-e; megöltem és megettem a rugót, aki az egyetlen vetélytársam lehetett volna.
  4. Lássuk… Közel vagyok a következő Wild Growth breakponthoz, de teljesen újra kell gemelnem az eléréséhez. De jó ötlet ez, ha általában a tankot healelem? A Wild Growth csak a 14%-a volt a healemnek legutóbb, és ha figyelembe veszem az Int-vesztést… hé!Hé! Még nem fejeztem be! Ne adjátok annak a hülye papnak!

Egy vérre menő harc tör ki a guildchaten. Hogy kezeled a helyzetet?

  1. Mi tör ki hol? Ehhez társaságba kell menni?
  2. Megpróbálok közvetíteni a felek között és emlékeztetni őket a guild stabilitásának és céljainak eléréséhez szükséges közös nevezőre.
  3. Én kezdtem.
  4. Nézzétek, srácok, van jobb dolgunk is ennél – mi, hogyhogy ez megint az én hibám? Most léptem be! Mi köze van ehhez az anyámnak? Ó, tényleg? A tiédet is!

Ajaj. Az előző veszekedés eljutott a szerver fórumára is. Mit gondolsz?

  1. Ha ugyanolyan tiszteletteljes távolságot tartasz a veszekedő guildtársaktól, mint a bossoktól, az jó politika.
  2. Egy csapat vagyunk! Ezek a pillanatnyi különbségek nem oszthatnak meg minket! Együtt túljuthatunk… b*sszátok meg, megyek inni.
  3. Szembeszállok minden érvvel, amit az ellenfelem felhoz; ellenkező frakciójú karaktert indítok, hogy gankeljem az altjait; 30 pizzát rendelek a címére; és pletykákat terjesztek a webkameráján látható felfújható birkáról. Clausewitz is ezt értette totális háború alatt.
  4. Tudjátok mit? Nem éri meg ez az egész. Ha az emberek idióták akarnak lenni, akkor nyugodtan – honnan a pokolból jönnek ezek a pizzák?

Napi questeket csinálsz egy PvP szerveren, amikor rád szállnak. Mit csinálsz bosszúként?

  1. Felcsalom egy magaslatra és Typhoont küldök a seggébe, hogy lezuhanjon. Elégedetten nevetek.
  2. Ez vicces ötlet. Nem alacsonyodom le a bosszúállásig. Ezen a specen nem.
  3. Csendesen végigkövetem az egész zónán át, felváltva stunolom vagy dotolom, és aztán visszatérek a stealthbe. Ezt addig folytatom, amíg a kérdéses játékos meg nem kattan.
  4. Semmit. A megölésemre szánt idő és erőfeszítés épp elég büntetés volt neki.

Új patch érkezik és a specedet a fejlesztők gyengítik. Mit teszel?

  1. Írok egy érzelmes, irodalmi, és tökéletesen alátámasztott védelmet a feltételezés szerint túl erős mechanizmus védelmére a fórumra. Aztán végignézem, ahogy a halálba nerfelik.
  2. Hátradőlök és relaxálok, mivel biztosan tudom, hogy semmi sem lehet rosszabb a 4.0.6-os patchben történteknél.
  3. Vicceltek? A specem olyan irgalmatlanul gyengén kezdett 6 éve, hogy a mai napig azért buffolják, hogy legalább hasonlítson az életképes specekre.
  4. Durván berúgok. Ez már megtörtént, és ismét meg fog történni.

Lássuk, mit jelentenek a válaszok:

A legtöbb válasz 1: te egy moonkin vagy!
Hosszú ideig a kaszt mostohagyermekének számító specként a moonkin – elég viccesen – a Cataclysm változásainak legnagyobb nyertese lett. Jelenleg a nagyfiúkkal tartva vezeted a dmglistákat, de vajon meddig fog ez tartani?
Nem sokáig, ismerjük a múltat. Épp ezért tudjuk értékelni a jó dolgokat, amíg tartanak. Nerd típus vagy, nem igaz? Mármint jobban, mint az átlag. De folytasd csak a seggrugdosást, tollas grafikongyártó számmániás.


A legtöbb válasz 2: te egy medve vagy!
Hú. Kivételes voltál. Kinevetted a boss szánalmas kísérleteit az elpusztításodra és uraltad az off-tank szerepkört, mint az egyetlen erre kitalált spec. Ez nemcsak egy remek pozíciót jelentett, de azok voltak az igazán szép napok. Megvolt a saját geared, a saját fegyvereid. Nem úgy néztél ki, mint aki az Agility-userek turkálójából öltözött. Azt kérdem tőled: hová lettek ezek az idők?
Ma minden oldalról támadást várhatsz, és egy kicsi, valószínűleg tovább csökkenő szeletet adsz a tankok populációjában, ráadásul a legjellemzőbb tulajdonságod egy hatalmas segg a képernyő közepén. Ez lehangoló lehet másoknak, de teszünk rá! Ki fogsz tartani. Ez a dolgod. A medve marad. Gyere, tesó.

A legtöbb válasz 3: te egy macska vagy!
Minden valószínűség szerint emellett egy szociopata is vagy. Tényleg, keress segítséget. Stunolsz, véreztetsz és halálra harapdálsz mindenkit, az egyik talented neve a bétában Feast of Flesh (~húslakoma) volt (később ez Blood in the Waterre változott), és egy olyan specet játszol, amely a Cataclysm első felében az Enhancement shamanokkal harcolt a dmgmeterek alsó pozíciójáért, szóval valószínűleg mazochista is vagy. De miattad nerfelik a medvéket, ezért nem kapod meg a szimpátiámat. Szörnyeteg.


A legtöbb válasz 4: te egy fa vagy!
Nos, általában caster alakban vagy és csak néha öltesz faformát, de bármilyen alakban is legyél – a te hibád. Ismételd ezt magadnak annyiszor, ahányszor szükséges, hogy hozzászokj ahhoz, hogy mindenért téged hibáztatnak. A tank meghalt: a te hibád. A mage beleállt abba, amibe nem kellett volna: a te hibád. Az európai gazdasági válság: szintén a te hibád. Mostanra valószínűleg nem vagy több, mint egy emberi lény keserű, bosszúszomjas porhüvelye, aki a koncentrált gyűlölet erejével gyógyít és sosem fogja megbocsátani a Blizzardnak az állandó fa alak kivégzését.
Az az apró hang, ami beette magát a fejed hátsó részébe, azt suttogja: “Mind ellened vannak.

4 hozzászólás

  1. codename47 szerint:

    Nekem inkább az “Én vagyok a tank. Én vagyok a törvény.” kijelentés lopta magát a szívembe. Mert igaz! 😀

  2. Moonthief szerint:

    Bakker, mekkorát röhögtem az utolsón: “Mind ellened vannak” 😀 Azonnal eszembe jutott Jass, amikor egy Boss Fight közben behúzott plusz 2 Mob csoportos Epic harc után bekérdez nyugodtan: “Most szopattok, vagy teszteltek…?”. Lámázunk, Te meg oldd meg, Te vagy a Healer 😀

  3. bayi szerint:

    telleg jo, amugy gz/thnx a munkahoz nemkeves lehetett kepekkel egyebekkel athozni 😉

    • codename47 szerint:

      Őszintén? Copy-paste a szöveg, formázással együtt átjött, zéró munka. Beszúrtam hozzá 4 képet (eredetileg nem volt) hogy megtörtje a wall-of-text-et, de ennyi. Szeretem az ilyen jóféle editorokat, amikkel nem kell szarakodni 😉