Crusaders Panda Kisokos

Üdv minden kis-pajtásnak !

Először is gratula mindenkinek aki már elérte a 90-et, aki még nem annak meg kitartást és hajra 😉

Új kieg, új raidek és egy kicsit mi is meg újultunk ezért készül most ez a kis szösszenet amit megkérnék mindenkit legyen új tagunk, legyen régi, legyen visszatérő vagy azok rokonai, barátai, családtagjai, ismerősei, felületes ismerősei vagy azok rokonai, barátai … egyszóval mindenkit, hogy olvassa el. Igen, kicsit hosszú lesz és lehet a nagy részét így is tudja mindenki de jobb tiszta vizet önteni a pohárba és rendbe rakni a fejeket kicsit. Illetve a szövegben lesz egy kérés is ami nagyjából mindenkit érint aki szeretne raidelni velünk.

(Folyt. a tovább után …)

Mivel az előző kiegben sikeres volt a ( leszámítva a kezdeti buktatókat ) csapatos felépítés, így továbbra is megtartanánk ezt, egykét dologgal kiegészítve.

1. Először is az általános tudnivalók, változtatások:

  • A guildbe mindenkit szívesen látunk, egy baráti társaság vagyunk és mindig is szociális alapokon működtünk, egyszóval mindenkit szívesen látunk nem kell jelezned ha afkolsz de ha visszatérsz örömmel várunk. Habár most már free inv nincs többé, de bárkit megkérhettek (gyak. raider rangba lévő emberek, csapatvezetők, gm ) , hogy invelje be a haverotokat, rokonotokat stb.
  • A note-ok kitöltése kötelező (!), ha valakit beinveltek, vagy beinveltettek, a notejaba vagy ő vagy aki invelte irja be hogy kicsoda ill. hogy alt vagy main ( ha alt akkor Alt Xy formában lehetőleg ), a main/alt dolog egy idő után át fog kerülni az officer noteba ( mindenkinél ott van most is ) és utána használható a sima note az egyéb baromságokra amire eddig is. Figyelem: Ha olyan karit találok a guildbe aminek üres a noteja azt ki fogom rakni. Továbbá ha régebbi karid is van a guildbe és netalántán egy üres officer noteot látsz nála vagy egy kérdőjelet, akkor is tedd meg plz a fentieket, és utána jelezd felém, hogy ki tudjam tölteni az officer noteot. Ez az egyetlen kötelezettsége van minden karinak a guildbe, plz tartsuk be!
  • Mivel minden main karinál most már szerepel hogy Main vagy Alt xy ( ahol xy a neve a main karijának ) a prat és más hasonló addonok main-alt adatbázisát is könnyen fel lehet vele töltetni. Ill. ha új vagy rögtön meg tudod állapítani a notebol hogy ki-kinek az altja.
  • Mint láttátok a guildbe megszűnt a külön main rang, most már minden kari “Tag” vagy az aktuális raid csapat rangba van. Az altokat csak a fenti note jelzi, ami mindenki számára olvasható.
  • Minden kari aki nem loggolt be az elmúlt 2 hónapban autómatikusan ( ill. általam és egy szkript által amit igyekszem legalább hetente lefuttatni ) demotálódik az Inaktív rangba, illetve ugyanígy az elmúlt 1 hónapban beloggolt inaktív rangú karakterek meg promótálódnak Tag rangba. A két rang között gyakorlatilag minimális a különbség ( lsd. lejjebb ) úgyhogy ezért senki ne panaszkodjon, csupán logisztikailag könnyíti meg a dolgot nekem, hogy lássam hány aktív tagunk van.

2. Guild bank és egyéb jogosultságok:

  • Az első négy fül “szabad a gazda” alapon működik, van limit a naponta kivehető cuccokra, az ellopott accountok miatt, ha több itemre van szükséged akkor plz szólj nekem vagy valamelyik raider karinak. Azt se bánnám, ha valaki végre magáévá tenné az összes előző kieges cuccot.
  • A guild bank nem szemetes, ha beraksz cuccokat akkor légyszi olyat amire szerinted másoknak is szüksége lehet. Egy idő után ( gyak. ha végre sikerül eltüntetni a fent említett régi cuccokat ) takarítani fogom és minden ami szemét azt elvendorozom.
  • Nem fogom számon tartani ki mit vett ki és rakott be, ezt mindenkinek a saját lelki ismeretére bízom, de nembaj ha az a 4 fül ami ilyen cuccoknak van fenntartva azért nem üres. 🙂
  • Szemétnek minősül az a cucc aminek gyakorlati haszna nulla. Ilyen például a soha nem használt lekraftolt zöld színű és minőségű gem, az az enchant amivel felhúztad az enchant skilled, van belőle mindenkinek millió egy darab és kutyának se kell ( például gondold végig ki fog hit ratinget enchantolni bármire is, lehet hogy lesz kivétel ez csak egy példa.) Ha egy mód van rá, akkor kraft cuccok közül inkább rakj be nyers anyagot mint készterméket (pl. a hal hasznos de az abból főzött hit-es kaja már nem az )
  • Az se baj, ha megnézed melyik fülnek mi a neve és mondjuk a boe epicet nem a “Craft” fülbe rakod, hanem a “Cuccok”-hoz, bármi amit nem tudsz eldönteni hova menjen meg menjen az “Egyebek” -be.
  • A további fület a raidereknek fenntartott cuccokat tartalmazzák így azokat csak az arra jogosult csapatok tagjai érhetik el.
3. Teamspeak és az oldal:
  • A TS-ünket bárki használhatja, legyen az guild tag vagy nem guildtag ( guildtagok haverjai stb. ), a rangok között megkülönböztetés nincs, a pajzsocskát az általam ismert emberek kapják ( csak ők ) és lényegében semmi különbség nincs a két rang között úgyhogy ne is kérd a rangot azt kapod magától.
  • Ha szükség lesz még adminokra, szólók úgyhogy ezt se kéregessétek plz 🙂
  • A TS-en mindenki hozhat létre szobát a Játékok és a Privát szobák álszóbajaként  Csak egy kérés, hogy a szobák neve lehetőleg tükrözze az ott folyó tevékenységet. Vicces amikor feljön valaki és rámír, hogy hol is raidel a csapata és nekem is keresnem kell a Tésztaszűrő szobát amiben a Hódok raidelnek ( ez csak példa de érthető sztem ).
  • A TS adatok a guild infóban vannak.
  • Az oldalra bárki küldhet be cikket, sőt kérném is a guildtagokat, hogy kicsit pörgessük fel az oldalt, ha bárki jelentkezni akar irónak akkor dobjon PST vagy dobjon mailt. Adok aki csak kéri.

Most, hogy így végére értünk az általános tudnivalóknak amik mindenkire vonatkoznak/érintenek, lássuk mi van még:

Ha úgy érzed raidelnél, bármelyik csapatba, vagy saját csapatot szeretnél csak annyi a dolgod, hogy jelezd ezt felém ( csapatalapítás ) vagy a csapatvezetőknél ( csapatba lépés ) és meg oldjuk.

4. A csapat alapításra néhány megkötés azért van ( ha ez a rész nem érint át ugorhatod ):

  • Nem kell 9 millió csapat, ha van csapat aki emberhiánnyal küszködik akkor előbb találunk helyet úgyis, mintsem hozzunk létre egy teljesen új csapatot.
  • A csapatvezetőnek ( alapító ) teljes felelőssége van a csapata iránt, mind befelé, mind kifelé. Ez két dolgot jelent: neked kell gondoskodnod arról, hogy a csapatod működő képes legyen, és te is vagy a felelős ezért. Nem azt mondom, hogy neked is kell csinálni, megbízhatsz akárkit, de ha bármi gond lesz vagy akadás mindenki téged fog keresni ill. én is ha felém érkezik bármi panasz. Felelsz továbbá kifelé is, vagyis a guild felé a csapatod és a csapattagjaid tetteivel is. Ha bármelyik csapattagoddal gond van akkor is téged fogunk megkeresni legyen az guilden belüli vagy kívüli ügy ( ez utóbbi esetben viszont a teljes támogatásomat élvezi mindegyik csapat a józan ész határain belül ).
  • Köteles vagy ( alapításkor ) egy min. 10 fős raidre való raidcompot kiállítani, ez alapfeltétel ( vagyis 2 tank, 3 healer 5 dps ), ennyi emberrel kell előtte megegyezned és megállapodnod, hogy támogassák a csapatod létrehozását. Ha csapat 25-os raidet szeretne akkor persze ezek a számok változnak. Senki ne jöjjön új csapat alapítási ötlettel, hogy “hát ketten vagyunk és majd recruitolnánk”.
  • A guild bank pénze a csapatvezetőké első sorban, ill. ha van elég és úgy látom hogy él vele vissza senki akkor javításra is a csapattagoknak. Ebből a pénzből vehetsz a csapatodnak flaskokat, kajákat, enchantokat stb. Habár azért igyekezzünk nem pazarolni és a lehető legolcsóbban megoldani a dolgokat. Ezekkel ellátni a csapatodat is a te feladatod mint csapatvezető
  • Egy csapat tagjai száma lehetőleg ne lépje túl ( altok nélkül ) az adott raid méret +50%-át ( 10-es esetében 15 fő, 25-ös esetében 38 fő ), ehhez nem ragaszkodom de néhány dolgot – főleg tapasztalatból – azért tanácsolnék; nem jő a túl sok raider egy csapatban két okból: 1. nem fog tudni mindenki raidelni 2. nem alakul ki soha egy állandó összeszokott csapat. Ez előbbi nyilvánvaló, tudom jó ha van tartalék, néha 1-2 ember kieshet és akkor is tudjatok haladni de ha hirtelen mindenki aktívvá válik akkor ott lesz a “most kit vigyek” probléma amiből mindig csak a sértődés van. Utóbbi pedig egyszerű, másképp így hangzik: “Csak aktív emberekre lehet támaszkodni” , vagyis ha raidenként a 75%-a cserélődik a csapatodnak akkor ott valami nagyon nem jó. Ez csak jó tanács de azért megfontolandó.
  • Jogod van saját szabályokat hozni, raider aktivitás stb. szempontjából de a guild alapszabályaitól ( a fenti két pont ) ne térj el (nagyon) légyszi.

Itt most jön akkor a minden csapattagot érintő dolgok, jogok, kötelezettségek ( ilyenek csak a csapattagoknak van ).

5. Csapattagok:

  • Raider csapatban, a kiírt és előre megbeszélt/jelentkezett raidre köteles vagy megjelenni, az arra alkalmas cuccban, időben és – mivel nincs már mass summon – az aktuális insta előtt várva a kezdést.
  • Jogod van használni a csapatod guildbank fülét, esetleges a csapatvezető általi megkötéseket figyelembe tartva.
  • Jogod van a guild bank pénzét javításra használni raid időben ha az be van kapcsolva ( ha gyakran lesz vissza élés ezzel kapcsolatban akkor nem lesz bekapcsolva ), pl. ha épp küldizel az altoddal akkor az nem raid idő és ne is a guild bankbol javíts.
  • Jogod van a kariaidat a csapatod guild rangjába tartani, és ezzel élvezni az előnyeit bármelyik kariddal ( nagyjából ez a guildbank használat a fenti 1 db. megkötéssel )
  • Lehetőleg ha raider csapatban vagy legyél is aktív, ez csapatvezőtől is függ, vele fogsz megegyezni ennek mikéntjéből. De mindkettőtöknek jó ha előre megállapodtok és tartod is magad ehhez ( akkor raidelsz amikor akarsz, csak erről ő is tudjon hogy mikor van ez, és lehetőleg előre ).
  • Ha bármi gondod van a csapatod tagjaival, a beosztással, a progressetekkel vagy tudom is mivel, előbb mindig a csapatvetődnek szólsz és max. utána nekem. Soha többé nem akarok ilyen ” Nem is tudtam róla ” beszélgetéseket folytatni csapatvezetőkkel, mert kellemetlen nekem is, neki is. Ha a csapatveződ személyével van gondod akkor meg csak nekem szólsz, nem a háta mögött a kis baratokkal kibeszélni.

És most, hogy minden változtatáson és száraz jogokon és egyebeken átrágtuk magunkat, jöjjön a felhívás. Jelenleg egy csapat működik és habár én nem leszek a jövő héten, de helyettem is megszervezik a raidet a srácok maguknak.

Jó lenne látni, hogy ki akar egyáltalán raidelni, milyen karik, milyen specen, hogy lássuk első kőrben szükség van e egyáltalán és ha igen hány csapatra.

Ezért megkérek mindenkit, hogy írjon nekem egy szösszenetet arról, hogy ki ő, milyen karival ( karikkal ha többel is ) szeretne raidelni és milyen speccen, valamint, hogy nagyjából mikor és melyik napokon ér rá. ( a “minden nap” és a “bármikor” itt nem válasz, akkor leírod  hogy melyikeken leginkább és melyikeken nem annyira ). Nem  10 oldalas esszét várok senkitől de azért ne tőmondatokban fogalmazzátok meg plz. Jelezd plz. ha vállalnál raid vezetést vagy csapatvezetést, ha igen akkor légyszi írd meg ha volt már raid vezetői tapasztalatod és hogy hol és mikor. Továbbá ami még fontos, add meg az elérhetőségeidet ( telefonszám kötelező, ha van gtalk, mail, skype akármi az csak max bonusz ). Ha mindez megvan és elküldhető formába rendezted ( nem ömlesztett saláta, vesszők, pontok és az enter használata kötelező ) akkor küldd el a bayi KUKAC bayi.hu címre, a tárgy Raid: karakternév legyen.

És még zárásként leírnám a mi csapatunk plusz szabályait amik csak a mi csapatunkra vonatkozik ( ha valaki majd még velünk raidel ):

  • Group looton megyünk. Ha esik item akkor Need ha mainspec-be kell, Greed offspec-be, vagy altnak postára ha boe, a Disenchant gomb meg Tilos mindenkinek. Elöbb nyomod a gombot utána kérdezel ha nálad landolt az item
  • Kérdezel azért mert nálunk ilyen saját lelkiismeret szinten egyenlő gearelődés van, ami azt jelenti, hogy ha te egy 483-as epicet cserélnél a nyert 496-ossal előbb nézz körbe és ajánld fel esetleg annak aki meg mondjuk egy 463-assal küzd egy ideje már.
  • Ez a felajánlás mindig a nyertes részéről indul, ha te vagy a fenti példában a 463-as akkor ne könyörögj a lootért, ha nem ajánlja fel jó oka van rá ( pl. már ezerszer elvittek előle, nagyon up stb. ) ugyanakkor azért a raid leader is odafigyel ezekre és ha állandóan elvisz mindenki elől mindent akkor megkérjük az illetőt, hogy a következő pár itemből maradjon ki ( erre spec. 2 éve nem volt példa, de ne éljen vissza senki a rendszerrel )
  • A te részedről viszont ne várd senkitől, hogy ha az instába egy 413-as zöld quest itemmel jössz, mindenki átengedje a heroicos 516-os epiceket, nincs a csapatunkba gearcheck, de azért a tőled telhető maximális dolgot tedd meg azért hogy a lehető legjobb gearbe tudj jönni ( nem várok el 463-as heroicokat, ott a jp vagy a kuldi reward 450-esek  nem esik le senkinek az arany gyűrű az ujjáról ha utána néz, megkeresi, megszerzi )
  • Raidre időben, megfelelő gearben, felkészülten, jó nettel, jó géppel jelentkezel és ha részt veszel akkor az insta előtt várod a kezdést ( ha nem tudod hova megyünk akkor a fővárosba ) ( gyak. ez egyezik a mindegyik csapattagra vonatkozó szabállyal ) és raiden a tőled elvárható maximumot nyújtod. Ha erre alkalmatlan vagy akkor azt jelezd vagy az aktuális napon ne gyere raidre ( amit ugyancsak jelezz előre )
  • A raid időpontjainkat az előző raid utan beszéljuk meg TS-en, ill. ha nem volt ilyen akkor egy gyűlést szervezve valamikor. Alap feltétel – mivel eleve baráti guild vagyunk – hogy legyél TS-en, ismerjünk meg és te is minket.

Még egyszer ezek a mi csapatunk szabályai, senki másra nem vonatkoznak csak a mi csapat tagjainkra, ezeket csak példaként említettem, ha a csapatodnak szabályok kellenek. A lootos szabályok eddig csak íratlan szabályként működtek nálunk, leírva még nem voltak, de nagyjából így működnek, remélem azért érthetőek.

Minden kedves guild tagunknak – akár raider, akár nem – hasznos időtöltést, jó levelinget és kellemes ittlétet, gl & hf kívánok.

4 hozzászólás

  1. codename47 szerint:

    Hát, tel számot azt nem küldtem (a post születése előtt ment a mail ugye :D) de azt megtalálod a note-omban 😀

  2. bayi szerint:

    A Star csapat statusza jelenleg szamomra ismeretlen, kerem ha barki illetekesnek erzi az jelezze felem a csapat statuszat.