Windwalker (dd) Monk lustáknak

Lassan egy hónapos távlatból látom már a Windwalker Monk spec adta élet kihívásait, ezért gondoltam úgy, hogy összefoglalom tanácsaimat kezdő Monkok számára, lényegében pve dps szempontból. A lent említettek persze sokban megegyeznek a mindenféle oldalakon fellelhető írásokkal, táblázatokkal, de szerencsére elég letisztult lett ez a spec ahhoz, hogy ezen ne vesszen senki össze. A leírás során külön jeleztem, ami az általam használt talenthez, glyph-hez köthető.

Az én talentem:

http://www.wowhead.com/talent#nyL^|aNfqbo

No lássuk:)


Erőforrások

A jó Szerzetes két erőforrással operál kocsmai verekedései során. Egyrészt Energy-vel, ami úgy működik, mint a rugók, cicák Energy-je. Ezt elsősorban a Jab nevű képességgel lehet fogyasztani (valamint 1-2 egyéb spellel is). A Jab egy kis sebzésű ütés (nevezzük kis ütésnek), melynek az elsődleges célja a fő képességforrásunk a Chi építése. A Chi legjobban a retri pala Holy Powerjére hasonlít. Targettől függetlenül töltjük, amit aztán különböző képességekre elhasználhatunk. A Jab alapesetben, Windwalker speccen 2 Chit tölt. Power Strikes talenttel 20 secenként bonusz Chit kapunk. Ha a plusz Chi meghaladni a maximális Chink számát, akkor Chi Orbként megjelenik mellettünk, amit később felvehetünk, így töltve Chinket.

Prio

Kezdetben vala a Rising Sun Kick (nevezzük nagy rúgásnak). Ez egy olyan csudálatos kis cd-s rúgás, ami amellett, hogy nagyot sebez, még elengedhetetlen debuffot is rak, méghozzá aoe! Ez a debuff nem más, mint 10%+dmg, tehát ezt fenntartani aoe esetén is kötelező. Erőforrás igénye 2 Chi.

Rúgás után az ellen sohasem számít ütésre, ezért a következő lépés a Tiger Palm (nevezzük nagy ütésnek). Ez az ütés azért fontos, mert egy buffot képez magunkon, a Tiger Powert, ami az ellenfelek 30% armorját hagyja figyelmen kívül. Ez olyan jó dolog, hogy mindig fent kell tartani! Ára 1 Chi. (updated 5.1)

Ha megvan a Tiger Power buffja és cd-n a Rising Sun Kick, akkor jöhet a félelmetes Fists of Fury (nevezzük sok ütésnek). Ez a képesség olyan az ellennek, mint az alkohol: öl, butít és nyomorba dönt. Cserébe az ütéssorozatot már macerásabb eredményesen használni, mert channelelni kell, ám az adott célponto(ka)t stunolja is. Ehhez aztán kell a belső erő: 3 Chi.

Végül alapvető Chi spammer rúgásunk következik, a Blackout Kick (nevezzük kis rúgásnak). Ez a Monk szépen ívelt fejrúgása, ami a nevéből is látszik. Egyszerű képesség, annyi csavarral, hogy alap esetben szemtől szembe a healeli a szerzetest, hátulról pedig egy kis dotot tesz az ellenfélre (20% dmg 4 sec alatt). Ennek ára 2 Chi. Glyph-elhető, hogy szemből is dotolja a targetet, ez raid környezetben az egy-két leadott szemből rúgásnál is növeli a sebzést.

Megcsavarja a történtet Mastery: Jab után van esélye, hogy Tiger Palmunk és/vagy Blackout Kickünk (mert lehet egyik, másik, egyszerre mindkettő) 15 sec-ig ingyenes lesz, tehát nem kerül Chibe. Ilyenkor örülünk, építkezünk. Ha jól alakulnak a dolgok, akkor Tiger Palmra csak néha kell külön Chit költenünk, hogy fenntarthassuk a buffunkat.

Összefoglalva Mortal Kombaton nevelkedetteknek: kis ütés, nagy rúgás, nagy ütés, kis ütés, kis ütés, sok ütés, kis ütés, nagy rúgás, kis ütés, kis rúgás, kis ütés, kis rúgás, kis ütés, nagy ütés, stb. (Power Strikes talenttel:)) (updated 5.1)

Aoe

Ez esetben a Spinning Crane Kick képesség kerül képbe. Ez csak 4 vagy afölötti ellen ellen ad eredményt, a jó Monk fenntartja a Rising Sunk Kick adta debuffot a népeken, aztán pörög, míg bírja energiával, ugyanis a Spinning Crane Kick ára 40 Energy. Ha 3 targetnél többet ér pörgő rúgásunk, 1 Chit is tölt. Ami még pláne benne, hogy lehet közben mozogni is, ugyan lassabban. Elég hasznosan Glyph-elhető képesség, mert a movement speed csökkentést lehet vele semlegesíteni. Talentelhető 2. Tieren aoe képesség, én a Chi Burstöt használom, szépen megfér, ha elfogy az energy-nk, de még tart a Rising Sunk Kick debuff. Kis Dragonballos 2 Chis képesség.

DD Cooldownok

Energizing Brew
Leggyakrabban használható, 1 perces cd, mely megnöveli Energy-nk töltődését. Ezt akkor érdemes, ha nem mennek kárba a bónusz töltő tikkek.

Tigereye Brew
A második már trükkösebb cd. Hasonlít az Elemental Shaman Lightning Shieldjére. Minden elhasznált 4 Chi után kapunk egy buffot, ami egészen 10-ig stackel. Ha ellőjük, nullázza a buffok számát, és stackenként 2%-kal növeli 15 másodpercig sebzésünket. A buffok 2 percig maradnak rajtunk, tehát időzíthetjük, ha burstre lenne szükségünk.

Invoke Xuen, the White Tiger
Ez a nagy cd-s aoező über tigris talent, érdemes más cd-kkel összhangban használni.

Statok

Egyszerű a stat prio:

hit/expertise capig (7,5%-ig) > agility > haste > crit > mastery

Haste fain, több energy, több ütés (ami talált, ami erős), je!

4 hozzászólás

  1. Geldun szerint:

    updateltem 5.1-re

  2. Geldun szerint:

    Úgy néz ki, hogy 5.1-ben nem kell 3-ig stackelni a tiger powert, egy tiger palmra megadja a 30% armorcsökkentő buffot!

  3. Alvador szerint:

    Jó kis írás lett, hirtelen eszembe is juttatta ezt: http://www.youtube.com/watch?v=qMlzJdeOeVc
    Down, down-forward, forward, punch!